Pagini

14 mai 2011

Ţara arde şi baba se piaptănă

Petitie online:



STOP Legii dublarii filmelor Victor Socaciu



 
    Butonez şi eu ca tot omu' telecomanda, baleind de la un program la altul, când, poc, Antena 3, ştire: unii vor ca mari actori străini să-i auzim în dulcea limbă românească... nici nu vreau să mă gândesc cum o suna un film românesc dublat de orice mare, super, extra actor străin... Să nu aud vocea lui Ion Caramitru, a Tamarei Buciuceanu-Botez sau alţi actori, în Liceenii de pildă, mi se pare o impietate adusă filmului amintit şi tuturor actorilor ce joacă în el; îşi pierde tot farmecul... aceeaşi părere o am la ideea de a auzi un actor francez în engleză, sau unul italian în engleză şi viceversa, adică orice combinaţie în care actorul pe care îl văd pe ecran devine schimonosit tăindu-i-se coardele vocale.
    Mai mult, mirarea a fost că o personalitate ca Victor Socaciu să vină cu asemenea propunere. Şi ce argumentare... cică aşa au făcut toate marile state europene... ce mici şi nesemnificativi suntem dacă trebuie mereu să facem ca ei!... În plus s-a mai zis că astfel se urmăreşte prezervarea limbii române... Fantastic.... Dacă asta ar fi ţinta cu adevărat, apoi deh, bănişorii ăia mai bine ar fi folosiţi cu scopul de a eradica incultura mai bine.
    Ce bine o să se păstreze limba română pentru că ăla de înjură pe englezeşte/americăneşte o să îl auzim în româneşte! Oare!?...
    Adică ce ni se spune e că Ţaţa Miţa din Cucuieţii din Deal este afectată de filmele americăneşti că nu le aude în romănă şi dacă o să ajungem să ne rătăcim prin Cucuieţii din Deal n'o să mai ştie a ne îndruma pe româneşte.
    Astea probleme, nu faptul că se îngroaşă numărul persoanelor care nu mai au soluţii de supravieţuire. Mda... Asta nu este o problemă, asta se doreşte!... Se creează condiţiile pentru ca oamenii să ajungă în imposibilitate de plată a consumului locuinţei ce o foloseşte şi când ajunge la 1000 de Euro este dat afară - dacă nu cumva chiar şi la o sumă mai mică - şi casa vândută pe un preţ derizoriu, iar oamenii ajunşi în stradă le umflă buzunarele fără fund ale ăstora de nu-i mai satură Dumnezeu cu opulenţa. E o schemă extrem de simplă pentru cine deţine toate pârghiile ca să o pună în practică. Timp şi răbdare să aibă, în rest nimic nu le şade în cale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu