Pagini

23 mai 2011

Gândire chircită .... :)

           Da ... chircită... pentru că asta se întâmplă când alături cuvinte ca islam şi creştinism în aceeaşi frază. Bineînţeles că nu mă refer la simpla alăturare, ci la când le foloseşti în ideea de a ajunge la conciliere. Mă întreb cât adevăr există între impresia creată de media şi realitate privitor la cît de fanatici sunt islamiştii.... de aici începe torsiunea creierului :). De fapt nu cât de fanatici, deoarece asta e clar... cred... ci mai degrabă oare până unde ar merge în cazul în care creştinii ar aborda tactica "întoarcerii celuilalt obraz". Şi baiul e, că răspunsul pe care eu îl întrezăresc, ar fi că nu s-ar opri până nu ne-ar împuţina într-atât încât să ne poată transforma în sclavi.
           Ca mulţi tineri m-au frământat gânduri de genul ce să faci ca lumea să fie mai bună, conflictele să se împuţineze până la a nu mai exista deloc... dar... oricât ai căuta răspunsul, cu timpul constaţi că nu prea e posibil. Mulţi spun că un om cu o putere morală extraodinară, care să dispună de pârghii economice şi instituţionale utilizate în folosul tuturor ar fi soluţia.... dar... din nou dar... pentru mine devine tot mai clar că nu e aşa...
           De pildă, orice om oricât de bine intenţionat ar fi, tot e pasibil de greşeală şi cu cât e mai corect şi mai curat, o greşeală a sa e mai vizibilă, e ca un spin în ochii comunităţii în care trăieşte, în comparaţie cu un om cu care întreaga comunitate este obişnuită să facă mereu boroboaţe şi astfel să fie mai permisivă la greşelile acestuia.
          Mă gândesc, că dacă fiecare om va încerca în spaţiul său să trăiască după principiul: vreau să trăiesc liber dar libertatea mea nu trebuie să îngrădească libertatea celui de lângă mine, ei bine, abia atunci conflictele vor scădea drastic. Mult mai mult, conflictele vor scădea vertiginos când cei aleşi a fi lideri vor reuşi a nu se îmbăta de puterea acordată, atât de tare, încât să rămână mereu beţi, dar treji doar cât să ia hotărârile potrivite pentru a-şi păstra poziţia un timp cât mai îndelungat.
         No, că deja s'o chircit de tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu